Concerten

september 2018

Datum Tijd Omschrijving
zaterdag 29 20:00 u Nijkerk, Nijkerk, De Fontein

Op 29 september zullen de Verenigde Veluwse Koren o.l.v. Leander van der Steen meewerken aan een koor- en samenzangavond in de Fonteinkerk te Nijkerk. Mij is gevraagd om hieraan medewerking te verlenen en zodoende mag ik het prachtige orgel van Skrabl dat in deze kerk staat bespelen. Het concert begint om 20.00 uur. Toegang is gratis. Concert is ten bate van de Stichting Hulp Oost Europa. Waarvan akte !!!

oktober 2018

Datum Tijd Omschrijving
zaterdag 6 15:30 u Bennekom, Bennekom, Oude of Sint Alexanderkerk

Het prachtige Leichel-orgel uit 1878 in de Oude Kerk van Bennekom staat centraal op 6 oktober in een orgelconcert die ik mag geven. Het concert begint om 15.30 uur. Op het programma staan werken van Johann Sebastian Bach, Felix Mendelssohn-Bartholdy, Cor Kee, Malcom Archer en Alexandre Guilmant. Ook zal ik improviseren. Toegang is vrij. Een prachtige mogelijkheid om dit schitterende orgel te kunnen beluisteren. U/jullie zijn dan ook van harte welkom !!!

zaterdag 6 19:00 u Renkum, Renkum Gereformeerde Kerk.

Op Zaterdagavond 6 oktober hoop ik mee te werken als pianist bij het zanguurtje in de Gereformeerde Kerk van Renkum. Dit uur begint om 19.00 uur. De toegang is gratis en iedereen is natuurlijk van harte welkom !!!

vrijdag 12 20:00 u Harderwijk, Grote kerk Harderwijk

Op 12 oktober zal het Harderwijks Mannenkoor zijn najaarsconcert hebben in de Grote Kerk van Harderwijk. Dit mannenkoor staat onder de bezielende leiding van de dirigent Jimco Zijlstra. Zelf mag ik het schitterende Bätz-orgel uit 1826 bespelen in deze schitterende kerk. Het concert begint om 20.00 uur. Hartelijk welkom !!

zaterdag 13 20:00 u Lunteren, Lunteren

Op zaterdag 13 oktober mag ik het Hervormd Zangkoor uit Lunteren begeleiden in een concert dat gehouden wordt in de Oude Kerk van Lunteren. Het koor staat o.l.v. Albert van Maanen. De toegang is vrij , concert begint om 20.00 uur !! Hartelijk welkom.

zaterdag 27 19:00 u Damwoude, Damwoude Chr. Geref. Kerk

De Verenigde Veluwse Koren o.l.v. Leander van der Steen zullen op 27 oktober meewerken aan een zangdienst, getiteld : Zingend naar de Zondag in de Chr. Gereformeerde kerk van Damwoude. Zelf mag ik het orgel daar bespelen. Het begint om 19.00 uur, en u bent van harte welkom !!

dinsdag 30 20:00 u Nijkerk, Nijkerk, De Fontein

Op 30 oktober zal het Chr. Gemengd Koor Excelsior uit Nijkerk haar najaarsconcert geven in de Fonteinkerk van Nijkerk.  Het koor staat onder de bezielende leiding van Ineke Bos-Strootman. Het concert begint om 20.00 uur en de toegang is vrij. Maar uiteraard bent u van harte welkom !!! O ja, en ondergetekende mag zich weer nestelen aan het Skrabl-orgel in deze kerk.

november 2018

Datum Tijd Omschrijving
zaterdag 3 19:30 u Ede, Ede, Oude Kerk

Op 3 november zal het Chr. Gemengd Koor Jubilate uit Ede weer haar traditioneel najaarsconcert geven in de Oude Kerk van Ede. Het koor staat onder de bezielende leiding van Jan-Willem den Hartogh. Het concert begint om 19.30 uur. Zelf mag ik weer het koor en de samenzang begeleiden. Uiteraard zijn jullie weer van harte welkom.

zondag 11 19:00 u Hoogeveen, Hoogeveen

Op zondagavond 11 november treedt het Ermelo’s mannenkoor o.l.v. Ab Weegenaar op in de Hoofdstraatkerk van Hoogeveen. Deze zangdienst begint om 19.00 uur. Zelf mag ik het koor en de samenzang begeleiden op het fraaie orgel aldaar ! Hartelijk welkom !!!

december 2018

Datum Tijd Omschrijving
vrijdag 7 20:00 u Ermelo, Ermelo, Immanuëlkerk

Groot feest op vrijdagavond 7 december; Het Ermeol’s Mannenkoor o.l.v. Ab Weegenaar zal dan het jubileumconcert verzorgen in de Immanuëlkerk te Ermelo. Het wordt een groots concert waarbij diverse medewerkenden te beluisteren zijn. Zelf zal ik het koor begeleiden op de vleugel, alsmede aan het prachtige Reil-orgel uit 1981 in deze kerk. Het concert begint om 20.00 uur en u bent van harte welkom om samen met ons dit jubileum te vieren.

vrijdag 14 20:00 u Harderwijk, Harderwijk, Grote Kerk

Op 14 december zal het Harderwijks mannenkoor o.l.v. Jimco Zijlstra hun traditioneel kerstconcert geven in de Grote Kerk van Harderwijk. Zelf mag ik weer plaatsnemen aan het fameuze Bätz-orgel dat deze kerk rijk is. Het concert begint om 20.00 uur !!! U komt toch ook ?!

vrijdag 21 20:00 u Leusden, Leusden, Dorpskerk

Op vrijdag 21 december zal het Chr. Mannenkoor Laudate uit Barneveld weer hun traditioneel Kerstconcert geven in de Dorpskerk van Leusden. In deze kerk, heel sfeervol, staat een schitterend orgel van Knipscheer met 1 manuaal en pedaal en een schitterende klank. Voor mij dan altijd weer een feest om hieraan mee te mogen werken. Het koor staat onder leiding van Ineke Bos-Strootman en het concert zal beginnen om 20.00 uur. Hartelijk welkom allemaal !!!

zaterdag 22 20:00 u Veenendaal, Veenendaal, Wijkkerk Aller Erf

Op zaterdag 22 december mag ik weer meewerken als organist bij het traditionele Kerstconcert van het Ritmeester Veenzangers Mannenkoor. Dit gerenommeerde Mannenkoor staat al jaren onder leiding van Jimco Zijlstra en het concert heeft altijd zeer veel sfeer en is voor een groot publiek bereikbaar. Het concert begint om 20.00 uur en wordt gehouden in het kerkelijk ccentrum Aller Erf in Veenendaal. Hartelijk welkom !!!!

maandag 24 20:00 u Harderwijk, Harderwijk, Grote Kerk

Op maandag 24 december zullen de Verenigde Veluwse Koren o.l.v. Leander van der Steen hun medewerking verlenen aan het Kerstconcert in de Grote Kerk van Harderwijk. Het concert begint om 20.00 uur en de toegang, daar doen we niet aan. Zelf mag ik weer het prachtige Bätz-orgel in deze kerk bespelen. U bent natuurlijk weer van harte welkom !!!